Beroep Klinisch patholoog

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als klinisch patholoog zit je al bijna aan de top van je carrière. Je hebt lang gestudeerd om deze functie te krijgen. Wel kun je gaan subspecialiseren in een kleiner vakgebied van de pathologie, bijvoorbeeld kinderpathologie, celdiagnostiek of neuropathologie. Daarnaast moet je elk jaar verplicht een aantal bijscholingscursussen volgen.

Er zijn nog een aantal mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk als klinisch patholoog leidinggevende-, bestuurs- of directiefuncties te vervullen. Maar je kunt ook onderzoek gaan doen of hoogleraar worden in een academisch ziekenhuis.

Is er werk?
Als je afgestudeerd bent als klinisch patholoog, dan kun je direct aan de slag. Er zijn acht academische ziekenhuizen in Nederland die klinisch pathologen mogen opleiden, meestal in samenwerking met een of meer regionale ziekenhuizen. Per ziekenhuis zijn er ongeveer elf opleidingsplaatsen.

Heb je een opleidingsplaats kunnen krijgen? Dan ben je na je afstuderen zo goed als verzekerd van een baan.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.