Beroep Longarts

Past het bij je?

Beroep Longarts

Past het bij je?

Als longarts heb je veel contact met je patiënten, soms wel een leven lang. Sommige longziektes draagt een patiënt nu eenmaal zijn hele leven met zich mee. Een longarts staat heel dicht bij zijn patiënt, want hij moet deze vaak helpen in letterlijk en figuurlijk benauwende omstandigheden. Je moet dus over een flinke dosis sociale vaardigheden beschikken als je voor dit beroep kiest. 

Je zult ook heel verdrietige situaties meemaken, bijvoorbeeld iemand die aan longkanker overlijdt. Je moet dus wel stevig in je schoenen staan om hiermee om te kunnen gaan.

Ook moet je heel kritisch en nieuwsgierig zijn om de goede diagnoses te kunnen stellen. 

Voor overleg en onderzoek ben je de hele dag in touw met de patiënten, familie en collega’s. Communicatieve vaardigheden komen dus goed van pas. En om je door de twaalfjarige studie heen te worstelen en tijdens je werk op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, moet je heel leergierig zijn.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- een flinke dosis sociale vaardigheden
- kritische, nieuwsgierige en leergierige houding
- communicatieve vaardigheden
- stevig in je schoenen staan

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.