Beroep Longfunctieanalist

Past het bij je?

De longarts gebruikt de uitkomsten van jouw onderzoek voor het vaststellen van de diagnose en de behandelmethode. Het is daarom belangrijk dat je nauwkeurig en geconcentreerd kunt werken, in staat bent om de uitvoering van je eigen onderzoek te controleren en dat je je zowel mondeling als schriftelijk in heldere taal kunt uitdrukken.

Je overlegt regelmatig met de arts en met je collega’s, maar tijdens het uitvoeren van de testen werk je alleen. Je moet dus goed zelfstandig kunnen werken, maar ook in teamverband.

Daarnaast vind je het leuk om (voor langere tijd) met mensen om te gaan, want veel patiënten komen regelmatig terug voor herhalingsonderzoeken. De duur van een onderzoek varieert van tien minuten tot soms wel anderhalf uur. Je stelt de patiënt op zijn gemak en zorgt ervoor dat deze gemotiveerd blijft. Ook als de testen vermoeiend zijn en de patiënt naar adem hapt, want tenslotte wil je zo betrouwbaar mogelijke testresultaten behalen. Je hebt dus goede sociale vaardigheden nodig en vindt het leuk om met mensen te werken.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel
- overtuigingskracht
- goede sociale vaardigheden
- nauwkeurig kunnen werken

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.