Beroep Longfunctieanalist

Reacties

Zelf reageren

Re: Longfunctieanalist in opleiding | 19/07/2017 | Mady Los

Beste Sander,

wat jammer dat je in het tweede jaar van de opleiding genoodzaakt was te stoppen.
Ik wil graag reageren op je opmerkingen over de NVLA. Wij zijn als beroepsvereniging aangesloten bij de vakbond, waar NVLA-leden ook een collectief individueel lidmaatschap aan kunnen gaan. Bij ontslag raden wij leden aan om de hulp van de vakbond in te schakelen.
Om je opleiding te kunnen afronden is een opleidingsplaats nodig. De NVLA heeft geen invloed op het aantal opleidingsplaatsen en op het aanname-beleid van een ziekenhuis. Wij kunnen geen opleidingsplaats creëeren en het advies is dan ook te solliciteren op een leerling-vacature. Een open sollicitatie is vaak een positieve eerste stap en biedt mogelijk perspectief om je opleiding te hervatten.

Ik wil je veel succes wensen met je verdere loopbaan.

Met vriendelijke groet,
Mady Los
Voorzitter NVLA

RE: Longfunctieanalist in opleiding | 19/07/2017 | Redactie YouChooz

Hoi Sander,

Wat jammer dat je zo’n vervelende ervaring hebt gehad met het volgen van de opleiding en het uitoefenen van het beroep als leerling longfunctieanalist. Dank je voor je openheid en wij wensen je het allerbeste.

Groetjes,
Christel, redactie YouChooz

Longfunctieanalist in opleiding | 12/07/2017 | Sander van der Weijden

Helaas moet ik iedereen vertellen dat het beroep van longfunctieanalist en om in drie jaar via een zeer laks opleidingsinstituut het in 3 jaar vol te houden een zeer moeizame opgave is.

Ik als 33 jarige ben begonnen met deze opleiding en beroep en heb helaas weinig ondersteuning gehad via het LOI. En omdat ze een alleenrecht hebben op deze opleiding kunnen ze maken wat ze willen. De beroepsvereniging (NVLA) zet zichzelf ook niet in voor de nieuwe werknemers in het vak. Toen ik werd ontslagen in het tweede jaar werd helemaal niets voor mij gedaan. Ik had alle theoretische vakken afgemaakt maar kon niet meer aan de slag om mijn opleiding af te maken. En er zijn zoveel ziekenhuizen die zitten te springen om gediplomeerde longfunctieanalisten maar zelfs als tweede jaars kan je niet terecht als leerling longfunctieanalist. Waarschijnlijk gaat dit vak uitsterven.