Beroep Maatschappelijk werker

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Maatschappelijk werker

Hoe ziet je loopbaan eruit?

De meeste maatschappelijk werkers werken in loondienst en hebben een vaste baan of aanstelling op project- of detacheringsbasis. Verder hebben veel werkers een deeltijdbaan. En er is een groeiend aantal maatschappelijk werkenden werkzaam in een eigen praktijk.

Als maatschappelijk werker kun je je officieel laten registreren bij het BAMw, Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk werkers. Zie voor meer informatie Extra info

Er zijn veel groeimogelijkheden binnen het werk: je kunt je bijvoorbeeld specialiseren in bedrijfsmaatschappelijk werk, schoolmaatschappelijk werk, maatschappelijk werk in een ziekenhuis of in andere richtingen. Ook kun je interne cursussen volgen of je verder ontwikkelen in de richting van management.

Wanneer je je verder wilt ontwikkelen in de GGZ is de registratie tot erkend cognitief gedragstherapeutisch werker een waardevolle bijdrage aan je professionele bagage. Lees meer over de specialistische opleiding tot cgw’er op de site van de VGCt. Zie hiervoor de pagina Extra info.

Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan de oplossing? Volg dan de HBO Master Innovatie in Zorg en Welzijn. Je leert trajecten te bedenken en uit te voeren en daarmee zorgprocessen te verbeteren.

Is er werk?
Er is een overschot aan mensen met dit beroep. Wel stijgt het aantal banen in de welzijnssector weer ten opzichte van voorgaande jaren (AZWinfo).

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.