Beroep MBB'er in de radiologie/ Radiodiagnostisch laborant

Wat is het salaris?

Als beginnend gediplomeerd MBB'er in de radiologie/radiodiagnostisch laborant kun je rekenen op een bruto salaris van minimaal zo'n € 2.065,- per maand. Dat kan oplopen tot ongeveer € 2.960,-. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Salarissen verschillen per ziekenhuis omdat de functie-inhoud niet overal gelijk is.

Voor leidinggevenden is het salaris hoger.

De MBB'er in de radiologie verricht ook avond-, nacht- en weekenddiensten.

En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen tussen de 22% en 72%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

Doe je de duale variant van MBRT of de inservice opleiding tot MBB'er in de radiologie/radiodiagnostisch laborant? Dan ontvang je al tijdens de studie een salaris. Bij de inservice opleiding ontvang je gedurende de eerste maanden van de opleiding (de beroepsvoorbereidende periode) een zakgeldvergoeding die is gebaseerd op het minimumloon.

Het minimumloon is per 1 januari 2020 € 570,50 per maand voor een 16-jarige, waarbij het oploopt tot € 1.635,60 vanaf je 21e.

Gedurende de maanden dat je als leerling MBB'er in de radiologie/radiodiagnostisch laborant of duale student MBRT werkt, is het salaris ongeveer als volgt (eventueel ook aangevuld tot minimumloon):

1e jaar: € 1.122,-
2e jaar: € 1.254,-
3e jaar: € 1.423,-
4e jaar: € 1.589,-

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.