Beroep MBB'er nucleaire geneeskunde/Medisch nucleair werker

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Nadat je de opleiding tot MBB’er in de nucleaire geneeskunde/medisch nucleair werker hebt afgerond, kun je specifieke post HBO-opleidingen volgen. Heb je bovendien twee jaar werkervaring, dan kun je de masteropleiding Physician Assistant volgen.

Je kunt als medisch nucleair werker verder studeren door een opleiding te volgen tot stralingsdeskundige. Je kunt ook kiezen voor een opleiding aan de universiteit, zoals Gezondheidswetenschappen.

Als je een paar jaar werkervaring hebt opgedaan en cursussen op het gebied van management en/of coördinatie hebt gevolgd, kun je doorgroeien tot bijvoorbeeld hoofd of waarnemend hoofd van de afdeling. Het is ook mogelijk praktijkopleider/coördinator te worden of om als docent het onderwijs in te gaan.

Is er werk?
Door de vergrijzing neemt het aantal patiënten toe bij wie onderzoek en behandeling met radioactieve stoffen moet worden gedaan. De verwachting is dan ook dat er vraag blijft naar goed opgeleide MBB’ers in de nucleaire geneeskunde.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.