Beroep Medisch analist

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Medisch analist

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Medisch analisten werken voornamelijk in loondienst met onregelmatige diensten. Daarnaast werken ook veel medisch analisten op projectbasis bij bijvoorbeeld universitair medische centra, universiteiten en andere onderzoeksinstituten.

Je begint meestal als breed inzetbare analist op een bepaald laboratorium. Binnen je vakgebied kun je je vervolgens gaan specialiseren in een richting die je aanspreekt.

Houd jij van meer avontuur, dan zou je ook ervaring kunnen gaan opdoen in buitenlandse laboratoria. En natuurlijk kun je ervoor kiezen om je carrière te vervolgen in dienst van grote farmaceutische bedrijven of als leverancier van specifieke laboratoriumartikelen en -apparatuur.

De praktijk wijst uit dat de logische en systematische manier van denken, waarover medisch analisten vaak beschikken, bij uiteenlopende beroepen van pas komt en wordt gewaardeerd.

Is er werk?
Op dit moment is het aanbod groter dan de vraag naar medisch analisten (SBB, 2019).

Benieuwd naar de kans op een baan, stage, leerbaan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op www.s-bb.nl/kans.

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.