Beroep Medisch hulpverlener ambulancezorg

Past het bij je?

Als medisch hulpverlener ambulancezorg heb je te maken met spoedeisende en soms levensbedreigende situaties. Vaak is het druk en chaotisch en is de tijdsdruk waaronder je werkt groot. Als medisch hulpverlener ambulancezorg moet je daarom stressbestendig zijn, de ernst van situaties kunnen inschatten en handelend kunnen optreden.
Daarbij moet je snel beslissingen kunnen nemen.

Goed kunnen samenwerken met collega-hulpverleners (de ambulancechauffeur, maar ook politieagenten en brandweerlieden) is van belang omdat je elkaar niet in de weg mag lopen.

Je kunt je goed verplaatsen in de situatie van de patiënt, luistert naar zijn verhaal en toont begrip voor de familie/naasten van de patiënt. Je krijgt als medisch hulpverlener ambulancezorg namelijk te maken met allerlei verschillende patiënten en hun naasten in uiteenlopende situaties.

Je vindt het daarnaast niet erg om op onregelmatige tijden te werken, want de inzet van ambulances is op alle tijden van de dag nodig. Flexibiliteit is dus een vereiste.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- stressbestendigheid
- daadkracht
- flexibiliteit
- inlevingsvermogen
- communicatieve vaardigheden
- samenwerkingsskills

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.