Beroep Mondhygiënist

Past het bij je?

Beroep Mondhygiënist

Past het bij je?

Om dit beroep te kunnen uitoefenen moet je zorgvuldig zijn: je mag namelijk geen gaatjes of andere problemen over het hoofd zien.

Je werkt bovendien op een heel klein oppervlak in de mond, dus precies en voorzichtig met je handen kunnen werken is een vereiste. Die vaardigheden heb je bijvoorbeeld nodig als je tandsteen verwijdert, of - onder supervisie van de tandarts - boort of gaatjes vult.

Een belangrijke taak is het geven van voorlichting en uitleg aan patiënten over mondhygiëne en het voorkomen van tandbederf en tandvleesontsteking. Belangrijk daarbij is dat je goed naar je patiënten luistert en ze duidelijke instructies geeft. Je moet je mondeling dus goed kunnen uitdrukken.

Voor de behandeling van (jonge) kinderen heb je daarnaast een flinke portie geduld nodig. En kun jij patiënten op hun gemak stellen? Sommige mensen vinden het namelijk niet prettig als er aan hun gebit wordt gewerkt.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- zorgvuldigheid
- handigheid
- geduld met mensen
- niet op je mondje gevallen zijn...

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.