Beroep Nucleair geneeskundige

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Nucleair geneeskundige

Hoe ziet je loopbaan eruit?

De opleiding Nucleaire Geneeskunde is gefuseerd met de opleiding Radiologie, vanwege de vele raakvlakken tussen beide vakgebieden en de snelle ontwikkelingen in de hybride-imaging (combinatie van verschillende beeldvormende technieken). De Nucleaire Geneeskunde zal een aandachtsgebied worden binnen de Radiologie (bijv. net als Neuroradiologie of Interventieradiologie). Het aantal opleidingsplaatsen verschilt per jaar.

Als nucleair geneeskundige zit je zo goed als aan de top van je carrière. Je hebt lang gestudeerd om deze functie te krijgen. Wel kun je gaan specialiseren in een kleiner vakgebied van de nucleaire geneeskunde door je in een orgaan, een onderzoek, een ziekte of een behandelmethode te specialiseren. Je wordt elk jaar verplicht bijgeschoold.

Er is nog meer mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk als nucleair geneeskundige leidinggevende-, bestuurs- of directiefuncties te vervullen. Maar je kunt ook wetenschappelijk onderzoek gaan doen en onderwijs gaan geven in een academisch ziekenhuis.

Is er werk?
De opleidingsplaatsen worden zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. Radiologie en Nucleaire geneeskunde hebben samen ca. 60 plekken (KNMG).

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.