Beroep Nucleair geneeskundige

Past het bij je?

Om nucleair geneeskundige te worden moet je zeker geïnteresseerd zijn in de bêtawetenschappen, want binnen jouw vakgebied ben je voornamelijk met onderzoek op basis van die wetenschappen bezig. Een kritische houding en precisie zijn belangrijke eigenschappen. Je moet er namelijk zeker van zijn dat de uitslag van het onderzoek de juiste is en je mag daarom niets zomaar voor waar aannemen. De specialist die het onderzoek heeft aangevraagd zal zijn behandelmethode immers mede bepalen aan de hand van de resultaten van jouw onderzoek. 

Je moet je realiseren dat je relatief weinig contact hebt met patiënten. 

Voor het aansturen van je team en overleg met behandelaars moet je over goede praktische en organisatorische vaardigheden beschikken.

Een studie tot nucleair geneeskundige duurt al met al tien jaar. Een leergierige houding en flink wat nieuwsgierigheid zal je wel nodig hebben om die tien jaar af te kunnen ronden.

Je krijgt te maken met allerlei soorten aandoeningen die onder uiteenlopende medische specialismen vallen. Kennis van andere medische disciplines is dan ook niet te missen binnen dit beroep. Je moet er dus van houden je zeer breed te oriënteren.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- interesse in de bêtawetenschappen
- precisie en een kritische blik
- organisatorische vaardigheden
- nieuwsgierige en leergierige houding
- bereidheid je breed te oriënteren

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.