Beroep Oefentherapeut Cesar/Mensendieck

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Oefentherapeut Cesar/Mensendieck

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Om op de hoogte te blijven van allerlei nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg moet je verschillende bij- en nascholingen volgen. De duur van de cursussen varieert van een dagdeel tot meerdere dagen. Je kunt zelf kiezen welke nascholing je volgt. Om je periodiek te mogen registreren in het kwaliteitsregister moet je voldoende werkervaring hebben. Daarnaast moet je een aantal punten halen uit deskundigheidsbevorderende activiteiten.

Ook kun je verder leren voor bedrijfsoefentherapeut. Je leert dan om de werkplekken van verschillende bedrijven te onderzoeken en te verbeteren. Maar ook om groepslessen en presentaties te geven. Ook is het mogelijk je te specialiseren als kinderoefentherapeut of psychosomatisch oefentherapeut.

Verder studeren op beleidsniveau?
Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan de oplossing? Volg dan de HBO Master Innovatie in Zorg en Welzijn. Je leert trajecten te bedenken en uit te voeren en daarmee zorgprocessen te verbeteren.  

Is er werk?
In Nederland zijn minstens 1.700 oefentherapeuten Cesar of Mensendieck werkzaam. Er zijn altijd wel praktijken die overgenomen kunnen worden en je kunt natuurlijk overal je eigen praktijk starten. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te gaan werken in ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra en instellingen.

De vraag naar oefentherapie neemt toe.

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.