Beroep Oefentherapeut Cesar/Mensendieck

Past het bij je?

Om oefentherapeut Cesar of Mensendieck te worden, heb je een grote kennis van het menselijk lichaam en ziektebeelden nodig. Je moet namelijk op grond van je eigen oordeel (en dat van de arts) het juiste behandelplan voor bepaalde klachten opstellen. Ook belangrijk voor het vaststellen van de juiste behandeling is dat je goed kunt luisteren naar je cliënt en goed kunt observeren.

Een cliënt moet goed begrijpen wat hij of zij doet, want de oefeningen worden ook thuis gedaan, zonder jouw begeleiding. Als oefentherapeut Cesar of Mensendieck moet je daarom goed kunnen vertellen en uitleggen. Je moet mensen kunnen motiveren en geduldig zijn.

Als oefentherapeut Cesar geef je mondelinge instructies en daarnaast doe je de oefeningen voor aan de cliënt. Als oefentherapeut Mensendieck geef je een uitgebreide mondelinge instructie, waarbij het doel van elke oefening wordt uitgelegd. Communicatieve vaardigheden komen dus ook goed van pas.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- belangstelling voor het menselijk lichaam
- observatievermogen
- goede communicatieve vaardigheden
- een beweeglijk en ondernemend karakter
- een luisterend oor

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.