Beroep Oogarts

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Oogarts

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Er is een aantal mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk als oogarts leidinggevende-, bestuurs- of directiefuncties te vervullen. Maar je kunt ook onderzoek gaan doen of hoogleraar worden in een academisch ziekenhuis.

Verder moet je er rekening mee houden dat je na je afstuderen nog elk jaar bijscholingscursussen moet volgen, vakliteratuur moet lezen en congressen moet bijwonen. Dit allemaal om je kennis van het vak op peil te houden. Elke vijf jaar vindt er herregistratie plaats en wordt bekeken of je nog voldoet aan de eisen van een goed oogarts.

Is er werk?
Aangezien de bevolking in Nederland blijft groeien en de vergrijzing blijft toenemen, zullen de diensten van de oogarts vaker nodig zijn. De verwachting is dat steeds meer oogartsen parttime gaan werken, waardoor er meer oogartsen nodig zullen zijn.

Als afgestudeerd oogarts kun je dus direct aan de slag. Het aantal opleidingsplaatsen (ca. 36) wordt elk jaar afgestemd op het aantal chirurgen dat in de komende jaren nodig is. Heb je dus een opleidingsplaats kunnen krijgen? Dan ben je na je afstuderen zo goed als verzekerd van een baan.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.