Beroep Oogarts

Past het bij je?

Beroep Oogarts

Past het bij je?

Om oogarts te kunnen worden moet je een goede motoriek bezitten en heel secuur zijn: tenslotte werk je om te opereren vaak met microscopische apparatuur. Een goede gezichtsscherpte is bij een oogarts zelf ook van belang. Het oog is een heel klein en gecompliceerd orgaan, waarbij een kleine afwijking in de geopereerde plek al rampzalig kan zijn.

Ook moet je heel kritisch en nieuwsgierig zijn om de goede diagnoses te kunnen stellen. Je moet jezelf voortdurend af vragen of je weer zo zou handelen of voor een andere aanpak zou kiezen.

Veel patiënten kunnen na een behandeling weer goed zien, maar er zijn ook patiënten waar verdere behandeling niet mogelijk is, zodat zij steeds minder gaan zien of zelfs blind worden. Je moet er dus tegen kunnen om slecht nieuws te brengen en in staat zijn patiënten op te vangen.

Voor overleg en onderzoek ben je de hele dag in touw met de patiënten, familie en collega’s. Communicatieve vaardigheden komen dus goed van pas. En om je door de twaalfjarige studie heen te worstelen en tijdens je werk op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, moet je heel leergierig zijn.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- goede motoriek en handvaardigheid
- goede gezichtsscherpte
- kritische, nieuwsgierige en leergierige houding
- patiënten kunnen opvangen bij slecht nieuws
- communicatieve vaardigheden

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.