Beroep Opticien

Past het bij je?

Beroep Opticien

Past het bij je?

In dit vak moet je geduldig naar de wensen van je klanten luisteren en je goed mondeling kunnen uitdrukken. Werken in een winkel spreekt je aan en je vindt het niet erg om op een zaterdag of een koopavond te werken.

Je werkt nauwkeurig, bijvoorbeeld als je een oogmeting doet, glazen in een montuur slijpt of het montuur passend maakt. Je draait kleine schroefjes in en stelt de slijpapparatuur nauwkeurig af. Je moet dus goed met je handen kunnen werken.

Ook is het belangrijk dat je geïnteresseerd bent in trends op het gebied van brillenmode en dat je oog hebt voor wat bij iemand past. Zo kun je je klanten goed adviseren bij de aanschaf van een bril.

Het werkt bovendien in je voordeel als je met computers overweg kunt, want je zult met hoogwaardige meetapparatuur omgaan. Het is ook handig als je affiniteit hebt met de exactere vakken (en bijvoorbeeld begrijpt hoe het oog werkt).

Kortom, wat je nodig hebt is:
- interesse in mensen
- mondelinge vaardigheid
- oog voor mode, maar ook voor gezondheid en techniek
- handigheid
- nauwkeurig kunnen werken

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.