Beroep Orthopedisch chirurg

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als orthopedisch chirurg zit je zo goed als aan de top van je carrière. Je hebt lang gestudeerd om deze functie te krijgen. Wel kun je gaan specialiseren in een kleiner vakgebied van de orthopedische chirurgie, door bijvoorbeeld na je afstuderen nog een korte studie van twee jaar te volgen. Daarnaast wordt je elk jaar verplicht bijgeschoold.

Er zijn nog een aantal mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk als orthopedisch chirurg leidinggevende-, bestuurs- of directiefuncties te vervullen. Maar je kunt ook onderzoek gaan doen of hoogleraar worden in een academisch ziekenhuis.

Is er werk?
Als afgestudeerd orthopedisch chirurg kun je direct aan de slag: er is werk genoeg! Het krijgen van een opleidingsplaats is moeilijker: er zijn al enige jaren te weinig opleidingsplaatsen en de verwachting is dat dit aantal niet omhoog gaat. Als er onder orthopedisch chirurgen een trend ontstaat om meer in deeltijd te werken en voor het 65e jaar te stoppen, neemt het tekort nog verder toe.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.