Beroep Orthopedisch schoentechnicus

Past het bij je?

Als orthopedisch schoentechnicus moet je heel precies kunnen werken. Het is namelijk belangrijk dat de schoenen die je maakt precies passen. Je moet dus goed met je handen kunnen werken.

Je hebt als orthopedisch schoentechnicus veel contact met cliënten. Ook heb je veel contact met specialisten die betrokken zijn bij de cliënt, zoals de revalidatie- of huisarts en de reumatoloog. Daarom is het belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan.

Je moet als orthopedisch schoentechnicus in staat zijn je te verplaatsen in de cliënt. Cliënten hebben vaak voetklachten zoals pijn bij het lopen. Jij moet er voor zorgen dat deze klachten minder worden door goed passend schoeisel te maken. Je moet dus goed kunnen luisteren en oplossingen kunnen bedenken voor de cliënt.

Om schoenen te maken komt creativiteit goed van pas. Ook moet je voor dit beroep geïnteresseerd zijn in techniek en is het handig als je ruimtelijk inzicht hebt.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- nauwkeurigheid
- goede sociale vaardigheden
- inlevingsvermogen
- interesse in techniek
- creativiteit

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.