Beroep Ouderenwerker

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Ouderenwerker

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als je ouderenwerker wordt met een MBO-opleiding, kun je verder studeren door een HBO-opleiding te gaan doen zoals Social Work.

Andere doorgroeimogelijkheden zijn dat je, na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan, overstapt naar een functie als stafmedewerker of leidinggevende.

Daarnaast kun je als ouderenwerker prima overstappen naar andere beroepen binnen het sociaal cultureel werk. Denk aan bijvoorbeeld:

Verder studeren?
Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan verbetering en innovatie? Volg dan de HBO Master Innovatie in Zorg en Welzijn

Is er werk?
Gezien de vergrijzing van de Nederlandse bevolking, neemt de behoefte aan ouderenwerkers toe en zijn de baankansen voor dit beroep positief.

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.