Beroep Patiëntenvoorlichter

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Patiëntenvoorlichter

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als patiëntenvoorlichter kun je in verschillende soorten zorginstellingen werken. Afhankelijk van de grootte van de zorginstelling waar je werkzaam bent, kun je van medewerker patiëntenvoorlichting doorstromen naar de functie van adviseur patiëntencommunicatie. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het voorlichtingsbeleid en geef je leiding aan medewerkers van de afdeling voorlichting of communicatie.

Is er werk?
In Nederland zijn er minimaal 200 patiëntenvoorlichters werkzaam. In verhouding tot het aantal mensen dat graag patiëntenvoorlichter wil worden, is dat niet veel. Zorginstellingen ontvangen over het algemeen een veel groter aantal sollicitatiebrieven dan het aantal openstaande vacatures.

De vraag naar patiëntenvoorlichters in de toekomst is onder meer afhankelijk van de wetgeving met betrekking tot de rechten van de patiënt. En van de mate waarin een zorginstelling prioriteit geeft aan een goede voorlichtingsafdeling.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.