Beroep Pedagogisch coach

Past het bij je?

Je hebt interesse in de ontwikkeling van kinderen en opvoeding. Je bent wel aanwezig op de werkvloer van kinderopvangorganisaties, maar vooral om er voeling mee te houden en medewerkers te coachen. Je wilt dus niet zozeer dagelijks mét kinderen werken, maar wilt wel werken vóór kinderen.

In het belang van de kinderen ontwikkel je visie en beleid, geef je adviezen aan organisaties en maak je je sterk voor kwalitatief goede kinderopvang. Om dat te kunnen doen moet je analytisch sterk zijn en interesse hebben in onderzoek. Je houdt de ontwikkelingen in de sector en in het vakgebied goed in de gaten.

Vaak zul je anderen in je organisatie van je plannen moeten overtuigen. Je kunt daarom overtuigend spreken. Ook kun je je schriftelijk goed uitdrukken, want het beleid en de voorstellen moeten helder op papier worden gezet. Leidinggevende kwaliteiten komen goed van pas bij het doorgeven van kennis en vaardigheden aan de medewerkers.

Je vindt het leuk om pedagogisch medewerkers te coachen en te helpen bij het signaleren van knelpunten in hun werkzaamheden. Je organiseert en geeft trainingen om te zorgen dat de Pedagogisch medewerkers deskundig blijven.

Kortom, wat je nodig hebt, is:
- interesse in kinderen en hun ontwikkeling
- niet mét kinderen, wel vóór kinderen willen werken
- analytische en leidinggevende kwaliteiten
- coachende vaardigheden
- goede sociale vaardigheden
- overtuigingskracht
- een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.