Beroep Pedagogisch medewerker BSO

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Pedagogisch medewerker BSO

Hoe ziet je loopbaan eruit?

De invulling van het beroep van pedagogisch medewerker BSO hangt onder andere af van de leeftijd van de kinderen waarmee je werkt. Dit kunnen kleuters zijn, maar ook schoolgaande kinderen tot en met 12 jaar. Door steeds met een andere leeftijdsgroep te werken kun je variatie in je werk aanbrengen.

Je kunt doorgroeien in je werk door bij- en nascholing. Je wordt dan bijvoorbeeld assistent-leidinggevende of leidinggevende.

Als assistent-leidinggevende

Naast je werkzaamheden als pedagogisch medewerker stuur je als assistent-leidinggevende je medewerkers aan. Ook coördineer je de interne organisatie van de groep of locatie. Zo houd je toezicht op de werkzaamheden van je collega’s. Je adviseert ze en je geeft ondersteuning bij problemen. Je bent aanspreekpunt voor de medewerkers en ouders. Daarnaast voer je het wachtlijst- en plaatsingsbeleid uit. Je houdt introductiegesprekken met ouders en behandelt eventuele klachten. Natuurlijk zorg je er ook voor dat er voldoende personeel aanwezig is.

Als leidinggevende

Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor een of meerdere locaties, of zelfs een regio. Je geeft leiding aan alle medewerkers van deze eenheid. Je zorgt ervoor dat het beleid van de organisatie wordt ingevoerd én uitgevoerd en je houdt budgetten bij. Ook ben je verantwoordelijk voor de informatie aan medewerkers en ouders. Ten slotte coördineer je de interne bedrijfsvoering en het pedagogisch beleid volgens de richtlijnen van de organisatie.

Is er werk?
Het aantal kinderen dat naar een buitenschoolse opvang gaat stijgt. Om al deze kinderen goed te kunnen ondersteunen, zijn er dus ook meer medewerkers nodig. De baankansen zijn goed voor dit beroep. (UWV, 2019)

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.