Beroep Pedagogisch medewerker kinderopvang

Past het bij je?

Om het werk als pedagogisch medewerker kinderopvang goed te kunnen doen, moet je van kinderen houden en je kunnen inleven in wat zij leuk vinden of wat hen bezighoudt. Je vindt het leuk om meerdere uren per dag met de kinderen om te gaan. Ook als ze druk zijn, veel lawaai maken tijdens het spelen of veel aandacht en verzorging nodig hebben.

Je kunt je dus goed aanpassen aan de kinderen, maar moet ook goed met de ouders kunnen omgaan. Daarnaast beschik je over een goede dosis verantwoordelijkheidsgevoel.

Je bent creatief, want je moet er door de daginvulling voor zorgen dat de kinderen zich niet gaan vervelen. Je stemt de activiteiten af op de leeftijd en vaardigheden van de kinderen. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkeling en het gedrag van kinderen.

Je zorgt ervoor dat de dag goed verloopt. Je hebt talent voor plannen en organiseren. En heel belangrijk: jij hebt alle sociale vaardigheden in huis om kinderen te motiveren, stimuleren en instrueren.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- veel liefde voor kinderen
- kennis van de ontwikkeling en het gedrag van kinderen
- goede contactuele eigenschappen, waaronder inlevingsvermogen
- aandacht voor de ouders
- verantwoordelijkheidsgevoel
- creativiteit
- vermogen tot plannen en organiseren

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.