Beroep (Persoonlijk) begeleider gehandicaptenzorg

Past het bij je?

Als (persoonlijk) begeleider ben je van veel markten thuis. Je hebt namelijk uitvoerende taken, zoals individuele en/of groepsactiviteiten met cliënten en coördinerende taken naar collega begeleiders. Je moet dus de regie in handen durven nemen en gestructureerd kunnen werken en leidinggeven. Met een gezonde dosis humor en enthousiasme zorg je voor een prettige werksfeer in het team van begeleiders.

Het is jouw taak om passende oplossingen te vinden voor ingewikkelde en uitdagende situaties. Jouw ideeën worden concreet omgezet in acties en je communiceert actiepunten met collega-begeleiders. Je moet dus creatief en vindingrijk zijn. Je maakt makkelijk contact met mensen en je hebt ervaring met het opbouwen en onderhouden van netwerken. Daarnaast moet je goed kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Je hebt namelijk als persoonlijk begeleider veel contact met mensen. Dit kunnen cliënten, familieleden of andere zorgverleners zijn zoals artsen.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- leidinggevende capaciteiten
- vindingrijkheid en creativiteit
- goede communicatieve vaardigheden
- structuur en zorgvuldigheid in werken
- een gezonde dosis enthousiasme en humor

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.