Beroep Physician assistant

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Physician assistant

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als physician assistant voer je medische taken uit. Je verlicht daarmee het werk van de huisarts of medisch specialist. Hierdoor is het beroep van physician assistant eigenlijk al een vervolgstap in je carrière. Je hebt namelijk al een aantal jaren werkervaring nodig in de directe patiëntenzorg voordat je aan de opleiding Physician Assistant kunt beginnen.

Als physician assistant ben je in het bezit van een mastertitel. Een universitaire opleiding kan eventueel een vervolgstap zijn. Het is daarnaast altijd mogelijk je verder te bekwamen in leidinggevende taken.

Is er werk?
Momenteel zijn er minstens 1.000 physician assistants met succes aan het werk, vaak in een team waar ze de schakel vormen tussen patiënt en specialist. De verwachting is dat er in de toekomst steeds meer physician assistants nodig zijn om het werk van medisch specialisten te verlichten. Er is een grote kans dat je als physician assistant snel een baan vindt. (UWV, 2019)

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.