Beroep Physician assistant

Past het bij je?

Als physician assistant voer je onder andere medische handelingen uit. Je moet dus goed met je handen kunnen werken. Voor het hechten van een wond is een vaste hand natuurlijk noodzakelijk.

Ook stel je als physician assistant zelf diagnoses en volg je de situatie van een patiënt. Verder bepaal je of het ziekteverloop en het herstel van je patiënt normaal is en bepaal je mede de (verdere) behandeling. Dit beroep vereist daarom een hoge mate van kennis, analytisch vermogen en verantwoordelijkheid. Een zorgvuldige werkwijze is van belang. Je moet in alle gevallen je hoofd erbij houden.

Je bent als physician assistant vaak een aanspreekpunt voor patiënten. Je geeft voorlichting over bepaalde ingrepen en begeleidt patiënten bij bijvoorbeeld overplaatsingen naar andere afdelingen. Je moet dus goed met mensen kunnen omgaan en beschikken over een flinke dosis mensenkennis.

Je hebt vaak overleg met de verantwoordelijk arts over bijvoorbeeld behandelplannen. Samen met een team van deskundigen (zowel artsen als verpleegkundigen) ben je verantwoordelijk voor de behandeling van patiënten. Je moet dus goed kunnen samenwerken met collega’s.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- de vaardigheid je hoofd én handen erbij te houden
- analytisch vermogen
- verantwoordelijkheidsgevoel
- een nauwkeurige werkwijze
- goed met mensen kunnen omgaan
- teamgeest

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.