Beroep Praktijkondersteuner huisarts GGZ

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Praktijkondersteuner huisarts GGZ

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Praktijkondersteuners huisarts GGZ (POH-GGZ) werken meestal in loondienst bij een huisartsenpraktijk, maar detachering of werken als ZZP komt ook voor. Je ondersteunt de huisarts bij de begeleiding en behandeling van patiënten met milde psychische, psychosociale of psychosomatische klachten. 

De opleiding tot POH-GGZ is een post HBO-opleiding. Je hebt dus al ruime ervaring als hulpverlener GGZ en een stap in je carrière gemaakt. Ook als maatschappelijk werker kun je de opleiding POH-GGZ volgen.

Je kunt je kennis altijd verbreden met aanvullende cursussen. Het is daarnaast mogelijk je verder te bekwamen in een verpleegkundig specialisme (denk aan psychiatrie) of leidinggevende taken. 

Wanneer je je verder wilt ontwikkelen in de GGZ is de registratie tot erkend cognitief gedragstherapeutisch werker een waardevolle bijdrage aan je professionele bagage. Lees meer over de specialistische opleiding tot cgw’er op de site van de VGCt. Zie hiervoor de pagina Extra info.

Is er werk?
De eerstelijnszorg neemt de komende jaren toe (UWV, 2019). Daarom is er veel vraag naar praktijkondersteuners en is de kans reëel dat je met de juiste werkervaring en vooropleiding zeker snel een baan vindt.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.