Beroep Radioloog

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Radioloog

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als radioloog zit je al bijna aan de top van je carrière. Je hebt lang gestudeerd voor deze functie. Je bent ook verplicht elk jaar een aantal bijscholingscursussen te volgen. Wel kun je je specialiseren in een richting van de Radiologie die jou het meest ligt, bijvoorbeeld de Kinder- of Hersenradiologie.

Er zijn nog een aantal mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk als radioloog leidinggevende, bestuurs- of directiefuncties te vervullen. Maar je kunt ook wetenschappelijk onderzoek gaan doen.

Is er werk?
Als je afgestudeerd bent als radioloog, kun je meestal gelijk aan de slag. Het aantal opleidingsplaatsen wordt elk jaar afgestemd op het aantal radiologen dat in de komende jaren nodig is. Heb je een opleidingsplaats kunnen krijgen? Dan ben je na je afstuderen zo goed als verzekerd van een baan.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.