Beroep Radioloog

Past het bij je?

Beroep Radioloog

Past het bij je?

Als radioloog ben je een belangrijke spil in het ziekenhuis. Je hebt een brede belangstelling nodig, omdat je alle ziektes en aandoeningen moet kunnen herkennen.

Je werkt met veel verschillende apparatuur, zoals een CT-scanner, MRI-scanner en echografie-apparaat. Daarbij komt technisch inzicht goed van pas. Voor het juist interpreteren en verwerken van de gegevens die je verkrijgt met deze apparatuur, moet je nauwkeurig en systematisch kunnen werken.

Goede communicatieve vaardigheden zijn noodzakelijk. Je hebt veel contact met andere specialisten, je collega’s op de afdeling Radiologie en natuurlijk met patiënten. Om tot de beste resultaten te komen, beschik je ook over teamgeest.

Je moet lang studeren om radioloog te worden, in totaal elf jaar. Ook als je eenmaal werkt, blijf je studeren en jezelf bijscholen. Leergierigheid en een kritische en nieuwsgierige houding zijn daarom nodig.

Kortom, je beschikt over:
- een brede belangstelling
- technisch inzicht
- een nauwkeurige en systematische manier van werken
- goede communicatieve vaardigheden en teamgeest
- een kritische, nieuwsgierige en leergierige houding

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.