Beroep Reumatoloog

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Reumatoloog

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als reumatoloog zit je al bijna aan de top van je carrière. Je hebt lang gestudeerd om deze functie te krijgen. Vaak doen reumatologen naast hun klinische werk ook onderzoek of geven ze onderwijs. Daarnaast moet je elk jaar verplicht een aantal bijscholingscursussen volgen.

Er zijn nog een aantal mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk als reumatoloog leidinggevende-, bestuurs- of directiefuncties te vervullen. Maar je kunt ook onderzoek gaan doen of hoogleraar worden in een academisch ziekenhuis.

Is er werk?
Er is een klein tekort aan reumatologen. Dit komt doordat steeds meer reumatologen parttime gaan werken en er in steeds meer ziekenhuizen reumatologen werkzaam zijn. Het aantal opleidingsplaatsen wordt elk jaar afgestemd op het aantal reumatologen dat in de komende jaren nodig is. Heb je dus een opleidingsplaats kunnen krijgen? Dan ben je na je afstuderen zo goed als verzekerd van een baan.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.