Beroep Reumatoloog

Past het bij je?

Beroep Reumatoloog

Past het bij je?

Om reumatoloog te kunnen worden moet je goed kunnen luisteren. Patiënten vertellen je over hun klachten en uit hun verhaal moet je al kunnen opmaken in welke richting je moet gaan zoeken. Lichamelijk onderzoek is een belangrijk onderdeel van de zoektocht naar een diagnose. Ook moet je heel kritisch en nieuwsgierig zijn om de goede diagnoses te kunnen stellen. Interesse in het bewegingsapparaat, reumatische aandoeningen/auto-immuunziekten en in de (on)mogelijkheid tot bewegen is natuurlijk een pré.

Voor overleg en onderzoek ben je de hele dag in touw met de patiënten, familie en collega’s. Communicatieve vaardigheden komen dus goed van pas. Ook moet je goed in een team kunnen werken.

Om je door de twaalfjarige studie heen te werken, tijdens je werk op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en wetenschappelijk onderzoek te doen, moet je heel leergierig zijn.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- begrijpend oor
- interesse in het vakgebied
- communicatieve vaardigheden
- kritische, nieuwsgierige en leergierige houding
- kunnen werken in een team
- probleemoplossend vermogen

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.