Beroep Revalidatiearts

Past het bij je?

Beroep Revalidatiearts

Past het bij je?

Als revalidatiearts is het heel belangrijk dat je ver vooruit kunt kijken en de gevolgen van een behandeling op lange termijn kunt inschatten. Revalidanten gaan vaak langzaam vooruit en je moet dus voldoening kunnen halen uit resultaten op lange termijn. Geduld is hierin een schone zaak.

Omdat revalidanten vaak jarenlang behandeld worden, moet je hen blijvend weten te motiveren. Dit vergt betrokkenheid en een flinke dosis mensenkennis. Je moet kunnen inschatten wat je op welk moment wél en niet kunt zeggen. Ook moet je ingewikkelde medische processen kunnen uitleggen in begrijpelijke taal. Goede communicatieve vaardigheden zijn hiervoor een vereiste.

Organiseren en leidinggevend vermogen is absoluut een must om de behandeling voorspoedig te laten verlopen. Als coördinator van de behandeling onderhoud je contacten met vele verschillende partijen en zorg je ervoor dat de verschillende aspecten van de behandeling op het juiste moment gebeuren. Ook de contacten met arbodiensten, bedrijfsartsen, fysiotherapeuten en zorgverzekeraars behoren tot je taken.

Om je door de tienjarige studie heen te worstelen en tijdens je werk op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, moet je heel leergierig zijn.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- het vermogen resultaten op lange termijn in te schatten
- geduld
- betrokkenheid, mensenkennis en communicatieve vaardigheden
- organisatie- en leidinggevend vermogen
- leergierige, nieuwsgierige houding

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.