Beroep Sociaal-cultureel werker (sociaal werker)

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als je sociaal-cultureel werker (sociaal werker) wordt met een MBO-opleiding, kun je verder studeren door een HBO-opleiding te gaan doen, zoals de HBO Bachelor Social Work.

Een andere doorgroeimogelijkheid is dat je overstapt naar een functie als stafmedewerker of leidinggevende. Je moet hiervoor wel eerst enkele jaren ervaring opdoen.

Daarnaast kun je prima overstappen naar andere beroepen binnen het sociaal-cultureel werk. Denk bijvoorbeeld aan:

Verder studeren?
Vooral de HBO master Social Work is een interessante vervolgopleiding na een HBO bachelor.

Is er werk? 
De komende jaren is er voor sociaal-cultureel werkers een matige kans op werk (SBB,2019). Er is een overschot aan mensen met dit beroep. Wel stijgt het aantal banen in de welzijnssector weer ten opzichte van voorgaande jaren (AZWinfo).

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.