Beroep Sociaal-cultureel werker (sociaal werker)

Waar werk je?

Als sociaal-cultureel werker (sociaal werker) werk je in een wijkcentrum of een cultureel, opvang- of jongerencentrum. Of je werkt vanuit een huis in de wijk en soms vanuit een ander soort instelling, zoals een school, bibliotheek of gemeentehuis.

Sociaal-cultureel werkers (sociaal werkers) zijn over het algemeen in dienst van een brede welzijnsorganisatie. Zo'n organisatie biedt naast sociaal-cultureel werk in buurt- en wijkcentra bijvoorbeeld ook maatschappelijk werk, peuterspeelzaalwerk, kinderwerk, samenlevingsopbouw, ouderenwerk en andere vormen van welzijnswerk.

Je werkt overdag, maar ook wel ‘s avonds of in het weekend. Dat hangt af van de activiteiten die je organiseert. Werken in deeltijd is goed mogelijk.

Bekijk het werk in de praktijk!
Op YouChooz vind je verschillende filmpjes over werken en leren in zorg, welzijn en sport. Ze zijn gesorteerd op beroep, opleiding en werkveld. Check alle filmpjes en leer meer!

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland. Kijk op deze site bij werk vinden.

Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!