Beroep Sociaal dienstverlener

Past het bij je?

Een doortastende en praktisch ingestelde persoonlijkheid past bij het beroep van sociaal dienstverlener. Je vindt het leuk om mensen te helpen en hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling. Als iemand het moeilijk vindt om formulieren in te vullen, neem je bijvoorbeeld even de tijd om samen die huursubsidie-aanvraag door te nemen.

Goed kunnen luisteren en problemen kunnen analyseren hoort ook bij je werk. Als cliënten tegen je te keer gaan, moet je hier ook mee om kunnen gaan. Je laat niet over je heenlopen, maar gaat ook geen persoonlijke wrok koesteren. Ook na een aanvaring heeft de cliënt tenslotte nog recht op hulp.

Het komt vaak voor dat je moet onderhandelen met organisaties, bijvoorbeeld om een betalingsregeling te treffen of om ervoor te zorgen dat iemand niet te lang hoeft te wachten om bij een RIAGG terecht te kunnen. Hiervoor moet je stevig in je schoenen staan en goede contactuele eigenschappen bezitten.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- probleemoplossend vermogen
- stevige schoenen
- onderhandelingscapaciteiten
- goede contactuele vaardigheden

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.