Beroep Sociaal geneeskundige

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Sociaal geneeskundige

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als sociaal geneeskundige zit je al bijna aan de top van je carrière, want je hebt lang gestudeerd om deze functie te krijgen.
Er is nog een aantal mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk als sociaal geneeskundige, leidinggevende-, bestuurs- of directiefuncties te vervullen. Maar je kunt ook onderzoek gaan doen of hoogleraar worden aan een universiteit.

Kleine zijstap
Als sociaal geneeskundige kijk je in eerste instantie naar de patiënten als groep. In tweede instantie kijk je naar de individuele patiënt. Als bijvoorbeeld verslavingsarts is dat precies andersom. Je behandelt het individu en je richt je in tweede instantie op de patiëntgroep. Je bent dan minder spil in het web, maar je zit korter op je patiënten. Je ziet dan ook wel gebeuren dat sociaal geneeskundigen zich bijscholen naar het vak van verslavingsarts.

Is er werk?
De vraag naar verzekeringsartsen, bedrijfsartsen en artsen Maatschappij & Gezondheid, richting Jeugdgezondheidszorg, is groot (UWV, 2019). Na je opleiding heb je daarom een grote kans op werk.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.