Beroep Specialist ouderengeneeskunde

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Specialist ouderengeneeskunde

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Als specialist ouderengeneeskunde zit je al bijna aan de top van je carrière. Je hebt jaren gestudeerd om deze functie te krijgen. Na je studie Geneeskunde ben je je namelijk gaan specialiseren.

Er is een aantal mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk als specialist ouderengeneeskunde andere artsen op te leiden of door een leidinggevende functie of een bestuurs- of directiefunctie te vervullen. Maar je kunt ook onderzoek gaan doen of hoogleraar worden in een academisch ziekenhuis.

Je kunt zelfs nog een kaderopleiding gaan volgen na de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Tijdens deze kaderopleiding specialiseer je je nog verder door dieper in te gaan op deelgebieden van het specialisme ouderengeneeskunde. Je kunt kiezen voor de volgende kaderopleidingen:
- opleiden
- palliatieve zorg
- geriatrische revalidatie
- psychogeriatrie
- specialist ouderengeneeskunde in de eerste lijn

Is er werk?
Momenteel werken in Nederland minstens 1.500 specialisten ouderengeneeskunde (Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten). En er zijn nog veel vacatures. Door de vergrijzing is het specialisme ouderengeneeskunde één van de snelst groeiende medisch specialismen. De vraag naar mensen in dit beroep zal daardoor alleen nog maar toenemen. Dus over een baan hoef je je geen zorgen te maken. (UWV, 2019)

Specialisten ouderengeneeskunde werken in het verpleeghuis, het ziekenhuis en in de eerstelijns gezondheidszorg.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.