Beroep Spoedeisende hulp arts (SEH-arts)

Wat ga je doen in dit beroep?

Beroep Spoedeisende hulp arts (SEH-arts)

Wat ga je doen in dit beroep?

Als spoedeisende hulp arts werk je meestal op de afdeling Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. Wanneer patiënten door de ambulance of helikopter binnengebracht worden, ben jij de eerste die bekijkt wat er aan de hand is. Jij stelt de eerste diagnose en bepaalt welke behandeling de patiënt krijgt.

Je krijgt te maken met patiënten die in een levensbedreigende situatie verkeren. Jij moet in dat geval snel beslissen wat er moet gebeuren. Soms haal je een andere medisch specialist erbij, maar je behandelt ook zelf patiënten.

Je hebt kennis van allerlei verschillende medische gebieden, onder andere cardiologie en kindergeneeskunde. Ook begeleid je arts-assistenten en is een belangrijk deel van je taak de ontwikkeling van de afdeling spoedeisende hulp. Bij je functie horen dus ook een aantal opleidings- en managementtaken.

Omdat het werk op de afdeling Spoedeisende Hulp 24 uur per dag doorgaat, werk je in ploegendiensten. Dat betekent dat je overdag werkt, maar ook ’s avonds, 's nachts of in het weekend.