Beroep Sport- en bewegingsbegeleider

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Beroep Sport- en bewegingsbegeleider

Hoe ziet je loopbaan eruit?

Ben je sport- en bewegingsbegeleider en vind je het tijd voor een nieuwe uitdaging? Je kunt jezelf omhoog boksen naar sport- en bewegingsleider. Je volgt dan de opleiding Sport- en Bewegingsleider op MBO niveau 3. Verder leren? Je kunt dan ook nog doorstromen naar MBO niveau 4. Doorleren naar een hoger niveau is dus altijd mogelijk!

Ben je tevreden met je functie? Doorleren kan ook binnen je huidige beroep. Er zijn namelijk (sport)organisaties waar je intern een opleiding kunt volgen. Op deze manier kun je gemakkelijk extra certificaten en diploma’s behalen waarmee je je kunt specialiseren in je werkveld!

Is er werk?
Momenteel is de vraag naar sport- en bewegingsbegeleiders (medewerker sport en recreatie) matig. Maar niet getreurd. Het aantal actieve ouderen groeit en ook jongeren, kinderen en mensen met een beperking willen actief blijven. De verwachting is dat de kans op een baan in de loop van de jaren zeker toeneemt.

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.