Beroep Sport- en bewegingsbegeleider

Wat ga je doen in dit beroep?

Beroep Sport- en bewegingsbegeleider

Wat ga je doen in dit beroep?

Als sport- en bewegingsbegeleider assisteer je bij sport- en bewegingsactiviteiten voor alle doelgroepen, zoals volwassenen, jongeren, ouderen en mensen met een beperking. Meestal geef je les en training in groepsverband, maar individueel lesgeven is ook een mogelijkheid. Je geeft deelnemers bijvoorbeeld training op het gebied van ontspanning en recreatie, zoals judo, tennis of voetbal. Daarnaast begeleid je deelnemers ook bij sportstimulerende activiteiten, waarbij het voornamelijk gaat om het verbeteren van de gezondheid van de deelnemer.

Jij zorgt ervoor dat mensen plezier krijgen en behouden in sporten. Dat doe je door veel te praten met deelnemers. Je vraagt wat ze leuk vinden en wat ze graag willen leren. Dat maakt mensen enthousiast en gemotiveerd om actief mee te doen aan de activiteiten die jij begeleidt of waarbij je assisteert.

Als sport- en bewegingsbegeleider doe je meer dan alleen deelnemers begeleiden. Je bespreekt namelijk ook de resultaten en vooruitgang van deelnemers met je leidinggevende. Is er verbetering of aanvulling nodig op een bestaande activiteit? Misschien gaan jullie dan wel op zoek naar leuke alternatieve manieren om deelnemers vaardigheden of activiteiten aan te leren!