Beroep Sport- en bewegingscoördinator

Past het bij je?

Het is belangrijk dat je lichamelijk in goede conditie bent. Zit je lekker in je vel? 
Dan heb je meer energie om dingen te doen. Voor een sport- en bewegingscoördinator is het belangrijk om te weten hoe de sporter zich voelt. Voelt hij of zij zich niet optimaal? Dan weet jij hoe je de training en begeleiding kunt aanpassen.

Sporten voor een doel, bijvoorbeeld het verliezen van gewicht, is voor de sporter een zwaar traject. Jij kunt sporters motiveren en coachen, waardoor zij hun doelen behalen binnen het door jou opgestelde sportplan. Goed kunnen organiseren, motiveren en enthousiasmeren zijn dus drie eigenschappen die je als sport- en bewegingscoördinator niet kunt en mag missen.

Je werkt met verschillende doelgroepen. Lesgeven aan kinderen van de basisschool vergt bijvoorbeeld een andere aanpak dan training geven aan ervaren (top)sporters. Goed communiceren en duidelijk kunnen uitleggen zijn dan ook belangrijke vaardigheden. Zeker als je werkt met mensen met een beperking of mensen met een gedragstoornis.

Kortom, wat je nodig hebt is:
-    goede lichamelijke conditie
-    analyserend vermogen
-    organisatietalent
-    een enthousiaste en motiverende houding
-    goede communicatieve vaardigheden

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.