Beroep Sport- en bewegingscoördinator

Waar werk je?

Als sport- en bewegingscoördinator kun je op verschillende plekken aan het werk. Denk bijvoorbeeld aan fitnesscentra of een sportvereniging. Dat zijn slechts twee van de vele mogelijkheden. Ligt je interesse bijvoorbeeld bij de specialisatie bewegingsagoog, dan werk je op andere plekken dan een trainer/coach.Bewegingsagoog

Als bewegingsagoog kun je in meerdere werkvelden terechtkomen. Denk bijvoorbeeld aan de:
-    gehandicaptenzorg
-    ouderenzorg
-    revalidatiecentra
-    jeugdhulpverlening

BOS-medewerker

Ben je graag buiten of voel je je als een vis in het water in de gymzaal? Als BOS-medewerker ben je daar vaak te vinden. Je coördineert projecten en opdrachten. Met de activiteiten probeer je mensen actief te maken en te motiveren. Je werkt bijvoorbeeld op basisscholen, middelbare scholen, de peuterspeelzaal, in de kinderopvang of de buitenschoolse opvang. 


Operationeel sport- en bewegingsmanager
Als operationeel sport- en bewegingsmanager ga je aan het werk bij sportorganisaties, zoals zwembaden, sportbonden, sportverenigingen of fitnesscentra. Binnen het werkveld richt je je voornamelijk op het management. Je kunt bijvoorbeeld teammanager worden, beleidsmanager of beleidsmedewerker sport en bewegen!

Trainer/Coach

Als sport- en bewegingscoördinator is de sportvereniging en/of het fitnesscentrum jouw thuis. Wil je liever aan het werk in de buitenlucht? Je kunt dan ook aan de slag gaan als trainer/coach bij een buitensportonderneming. Denk daarbij aan organisaties die survivals en andere outdooractiviteiten organiseren.

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland. Kijk op deze site bij werk vinden.

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!