Beroep Sportarts

Past het bij je?

Beroep Sportarts

Past het bij je?

Als sportarts moet je ‘sportbloed’ bezitten. Je weet welke drive mensen hebben om weer naar hun oorspronkelijke niveau terug te keren. Maar je werkt ook met niet-sporters die in de toekomst wel willen gaan sporten. Je moet dus interesse hebben in een brede doelgroep en een groot inlevingsvermogen hebben. Het werken met diverse doelgroepen is leuk en veelzijdig, maar vraagt soms ook om wat extra geduld.

Ook moet je als sportarts goed kunnen samenwerken met andere specialisten, zoals huisartsen, sportdiëtisten, cardiologen en longartsen. Je hebt veel contact met elkaar en daarom moet je over goede communicatieve vaardigheden beschikken. Het is ook belangrijk dat je zelf innovatief en creatief bent, zodat je voor elk individu een op maat gemaakt advies kunt schrijven.

Houd je van reizen? Als sportarts bezoek je veel congressen in binnen- en buitenland om je kennis up-to-date te houden. Ook kun je als sportmedisch teambegeleider meereizen naar belangrijke wedstrijden in het buitenland.

Kortom, wat je nodig hebt is:
-    sportiviteit
-    interesse in een brede doelgroep
-    inlevingsvermogen
-    goed kunnen samenwerken
-    leergierigheid en kennis van zake

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.