Beroep Tandartsassistent

Past het bij je?

Je moet goed met allerlei verschillende mensen kunnen opschieten, want dagelijks krijg je met patiënten van alle leeftijden en met verschillende achtergronden te maken. Je bent het visitekaartje van de praktijk en hét aanspreekpunt voor patiënten. Je staat klaar om hun vragen te beantwoorden.

Je moet goed onder woorden kunnen brengen wat je bedoelt en geduldig kunnen luisteren. Kinderen en volwassenen die bang zijn voor de tandarts weet je gerust te stellen.

Je moet nauwkeurig en handig kunnen werken wanneer je de tandarts assisteert aan de stoel. Je moet altijd vooruitdenken tijdens een behandeling en meedenken met de tandarts.

Het komt regelmatig voor dat je met verschillende dingen tegelijk bezig bent: een afspraak maken met een patiënt, een kind fluoride geven én iets klaarmaken voor de tandarts bijvoorbeeld. Je moet dus stressbestendig zijn.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- een goede omgang met mensen
- nauwkeurige werkwijze
- stressbestendigheid

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.