Beroep Teamleider

Past het bij je?

Beroep Teamleider

Past het bij je?

Om goed leiding te kunnen geven moet je natuurlijk zelf een goede kennis hebben van het dagelijks werk op een afdeling. Je hebt daarom vaak een aantal jaren ervaring nodig als bijvoorbeeld verpleegkundige of groeps-woonbegeleider. In de meeste gevallen heb je ook een managementopleiding nodig, maar soms kun je deze volgen terwijl je al als teamleider werkt.

Belangrijker is dan ook dat je leiding kunt geven. Je bent consequent, spreekt duidelijke taal en weet je enthousiasme over te brengen op de medewerkers van je afdeling. Als er problemen of conflicten zijn kun je goed luisteren naar alle partijen en gesprekken zo sturen dat de medewerkers zelf oplossingen aandragen. Een groot rechtvaardigheidsgevoel en de kunst om knopen door te hakken, zijn eigenschappen die hierbij ook goed van pas komen.

Je vindt het daarnaast leuk en uitdagend om ervoor te zorgen dat alles zo efficiënt en goed mogelijk gebeurt. Je kijkt op een creatieve manier naar werkwijzen en de werkomstandigheden en denkt eerder aan oplossingen dan aan onmogelijkheden.

Je zult regelmatig rapportages moeten uitbrengen aan de manager die jou aanstuurt. Niet alleen mondeling, maar ook schriftelijk moet je je dus goed kunnen uitdrukken.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- probleemoplossend vermogen
- communicatieve vaardigheden
- leiderschap

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.