Beroep Teamleider

Wat ga je doen in dit beroep?

Beroep Teamleider

Wat ga je doen in dit beroep?

Als teamleider heb je de dagelijkse leiding over een afdeling of unit van een zorginstelling. Het is jouw verantwoordelijkheid dat medewerkers op een goede manier zorg verlenen. Vaak combineer je je leidinggevende of coördinerende taken met uitvoerende taken en werk je zelf mee aan de cliënten- of patiëntenzorg.

Je coördineert en structureert werkzaamheden en zult soms moeilijke keuzes moeten maken, bijvoorbeeld over de hoeveelheid tijd die aan een patiënt besteed mag worden of over de werktijden van de medewerkers op de afdeling. Je houdt daarnaast in de gaten of medewerkers hun werk goed overdragen aan collega’s en of de voortgang van de werkzaamheden naar wens verloopt.

Als verantwoordelijke voor de afdeling zorg je ervoor dat de ontwikkeling van de medewerkers op peil blijft en moet je soms ook stagiairs en leerlingen begeleiden.

Vergaderingen kunnen veel tijd in beslag nemen, want naast ondersteuningsplanbesprekingen en afdelingsvergaderingen heb je ook regelmatig overleg met managers van andere afdelingen.