Beroep Technisch geneeskundige

Past het bij je?

Goed zijn in exacte vakken is een absolute must als je technisch geneeskundige wilt worden. Verder ben je een onderzoekend, nieuwsgierig persoon met een sterke interesse in geneeskunde én techniek. Je werkt veel met verschillende soorten apparatuur. Voor het juist interpreteren en verwerken van al die gegevens moet je heel nauwkeurig kunnen werken.

De begeleiding van patiënten is een groot onderdeel van je werk. Zij zijn vaak niet goed bekend met wat er bij hun ziekte komt kijken. En al helemaal niet hoe technologie hen kan helpen. Daarom zijn voorlichting en advisering van de patiënt en zijn of haar naasten van groot belang. Je hebt dus uitstekende sociale vaardigheden nodig. Die komen jou ook van pas in jouw contact met andere specialisten en collega’s. Om samen tot de beste resultaten te komen, moet je over teamgeest beschikken.

Je kunt tijdens je werk met vervelende ziekten te maken krijgen die een dodelijke afloop kunnen hebben, bijvoorbeeld een hersentumor. Dan moet je met de trieste omstandigheden overweg kunnen en slecht nieuws op een goede manier kunnen brengen.

Ook moet je jezelf voortdurend afvragen of je een volgende keer weer zo zou handelen of voor een andere aanpak zou kiezen. Je bent dus heel kritisch en je zet je optimaal in voor het welzijn van de patiënt.

Als je technisch geneeskundige bent, blijf je studeren om alle nieuwe ontwikkelingen bij te houden. Een behoorlijke mate van leergierigheid zal je dus goed van pas komen.

Kortom, wat je nodig hebt is:
-    interesse in exacte vakken
-    precisie
-    een kritische blik
-    stalen zenuwen
-    sociale en communicatieve vaardigheden
-    teamgeest
-    nieuwsgierige en leergierige houding
-    visie op kwaliteitsverbetering

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.