Beroep Technisch geneeskundige

Wat ga je doen in dit beroep?

Beroep Technisch geneeskundige

Wat ga je doen in dit beroep?

Medische technologie is niet meer weg te denken uit de zorg. Nieuwe behandelmethoden vragen om een nieuwe medisch professional. Iemand met medische én technische kennis, die een brug slaat tussen de techniek en de patiënt.

Als technisch geneeskundige werk je in een multidisciplinair team. Dat wil zeggen dat elk teamlid op een specifiek vlak deskundig is. Jouw deskundigheid richt zich op het verbeteren van diagnoses met behulp van technologie. Vanzelfsprekend ken jij de technieken die jouw ziekenhuis of zorginstelling gebruikt. Je gaat bijvoorbeeld werken op de afdeling Radiologie, waar je geavanceerde scans analyseert om afwijkingen in de hersenen op te sporen of de exacte locatie van een tumor vast te stellen. Of je combineert de beeldtechnieken van PET-scan, CT-scan en röntgen om een specifieke diagnose te kunnen stellen. Of misschien worden op maat 3D-geprinte kunstorganen wel helemaal jouw ding.

Binnen jouw deel van het behandelproces mag je zelfstandig bepaalde medische handelingen verrichten. Denk aan het geven van een injectie. Ook heb je veel contact met collega’s en patiënten.

Verder kun je verantwoordelijk zijn voor de invoering van nieuwe behandeltechnieken, bijvoorbeeld een nieuwe manier om medicijnen nauwkeuriger toe te dienen. Of wie weet staat één van de nieuwe medische technieken straks op jóuw naam! Maak jij het verschil in de gezondheidszorg van de toekomst?