Beroep Trajectbegeleider

Past het bij je?

Voor dit beroep heb je een flinke portie inlevingsvermogen en mensenkennis nodig. Je komt namelijk mensen tegen in veel verschillende situaties. Je hebt bijvoorbeeld mensen die gediscrimineerd worden of mensen met een beperking of verslaving. Voor elke situatie bedenk je een creatieve oplossing die past bij de wensen en behoeften van je cliënt. Je bent dus heel vindingrijk. 

Het is belangrijk dat je energiek bent en mensen weet te motiveren en te stimuleren. Ook is het een voordeel als je sociaal vaardig bent. Je begeleidt namelijk mensen die kwetsbaar zijn. Zij zitten in een moeilijk proces waarin ze na langere tijd proberen terug te keren in de maatschappij. Dat kan soms wel eens te zwaar worden. 

Je schrijft rapporten waarin je de voortgang van je cliënt beschrijft. Je schrijft dit rapport niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere betrokken hulpverleners, zoals de huisarts, verpleegkundigen of verzorgenden. Het is daarom belangrijk dat je schriftelijk sterk bent.

Kortom, wat je nodig hebt is:
- inlevingsvermogen
- creativiteit en vindingrijkheid
- een motiverende en stimulerende houding

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.